Bir İnceleme Yangın Çıkış Kapısı

Wiki Article

İzinsiz tören, yazı ve videoteyp v.b kullanımı neticesinde meşru muamele uygulanacaktır. TEKNODEVA

3-) Yangın merdiveni baplarının birbirinden oldukça münezzeh olması gerekmektedir. Yağmurlama sistemi bulunmayan binada yangın merdivenleri arasındaki uzaklık diyagonal mesafenin nısıfsından, yağmurlama sistemi mevcut binalarda ise diyagonal mesafenin 3de 1’inden az olmamalıdır.

Yangın kapıları, sıcaklığa dayanıklı ve yangına dayanıklı malzemelerden binalır. Bu malzemelerin yerı teselsül, yangın kapıları ekseriya özel istila ve kapı menteşeleri üzere öbür yangın sıyanet özelliklerine sahiptir.

Yangın Çıkış Kapısı yangın yönetmeliğine reva olarak belirlenen yerlere ve sayılara bakılırsa yerleştirilmelidir. Bu kapının üzerinde veya yaklaşanında Yangın Çıkış İşareti bulunmalı, kapı her ahit serbest bırakılmalı ve engellenmemelidir.

İemtia edildikleri malzemelerin parçalanmamış diyar koşullarında deforme olmaması ve yapısını koruması gereklidir.

Mafevkda özetlediğimiz 9 maddenin kombinasyonlarını da sağlayabiliriz. Örneğin 120 dakika dayanimli panik barli yangin kapisi örneğinde başüstüneğu üzere farklı kombinasyonlarda yangın çıkış bapsı imal edebiliriz.

Bu nedenle henüz şiddetli bir fiyata malik olabilmektedir. Kalitesiz bir yangın bapsı, yangın sırasında sıyanet sağlamlamaz ve bu nedenle henüz az bir fiyata sahiptir.

Örneğin yangın merdivenleri koridorların ahir bulunan yangın çıkış baplarıyla mürekkeptir ve koridor çıkışının yangın merdiveniyle birleşimi mecburi bir birliktelik oluşturmaktadır. Yangın merdivenlerinin konstrüksiyonı yasalarla mecburi kılınmış ve yangın merdiveni yönetmeliğine rabıtalı temelı kurallarla kurulmaktadır.

şayet bir yangın kapısı dâhilin eder aralıkştırması örgülıyor ise bu durumda en çok opsiyon ihtiyaç olan bapnın tüm özelliklerini bir üretici veya satıcı ile benimsemek ve buna bakarak en akıllıca bedelı çalmak olacaktır.

Yangın vakalarında insanoğluın binaları sağlıklı şekilde ayrılma etmelerini sağlayıcı Yangın Çıkış Bapsı kullanılacağı örgüya özel olarak farklı modellerde üretilmektedir.

Binanın yürekinden bayağıya namuslu inen betonarme merdivenler dışında, yapı Yangın kapısı istanbul haricine yapılan ve demirden imal edilen yangın merdivenleri de çok kesif hakkındalaşılan yangın merdivenleridir.

Yangın merdivenleri konstrüksiyonlırken enliliği konutlarda 80cm, topluma yalınlık bünyelarda 120cm, güçlü katlı daire binalarında 90cm çokliğinden azca olmamalıdır. Kaçış yolları çokliği 180cm’den azca olmamalıdır.

Özellikle duygun ve kıymetli materyallerin başüstüneğu odaların kapılarının mutlak yangına dayanıklı maddelerden üretilmiş olması gerekir.

Mimariların yangınlardan korunması için yönetmelik gereği 2 tip yangın merdiveninin örgülmasına destur verilmektedir.

Report this wiki page